Here at CyberGhost, we’ve always followed the Privacy by Design principle.

Timo Beyel
CTO, CyberGhost VPN

Integritetspolicy

CyberGhost har en otvetydig företagspolicy: det starkaste iakttagandet av dataskydd och ett kompromisslöst skydd av användarnas integritet.

När du använder CyberGhost VPN har vi ingen aning om dina trafikuppgifter, t.ex. din webbhistorik, trafikdestination, datainnehåll och sökpreferenser. Dessa övervakas, registreras, loggas eller lagras INTE av oss.

Mer än detta, när du använder CyberGhost VPN lagrar vi INTE anslutningsloggar, vilket innebär att vi INTE har några loggar som är kopplade till din IP-adress, anslutningstidsstämpel eller sessionslängd. Vi har INTE tillgång till den kreditkortsinformation som du skickat till vår betalningsbehandlare och vi kopplar INTE ihop din betalning eller information med någon form av onlineaktivitet som du utför inom CyberGhost VPN-tunneln.

Vi tillhandahåller en tjänst som skyddar integriteten. Vi tar dina uppgifter på stort allvar och vi gör mycket för att säkerställa säker lagring och skydd av dina uppgifter. Vi anser att du alltid ska veta vilka uppgifter vi samlar in och hur vi använder dem. I detta dokument (Integritetspolicy) definieras och informeras du om alla de fall där dina uppgifter och din information samlas in och används.

Vad täcker denna försäkring?

Denna integritetspolicy ("Integritetspolicy" eller "policy") anger CyberGhost S.R.L:s sekretessrutiner. (hädanefter kallad "CyberGhost" eller "Företag") och gäller för användare ("användare" eller "du") av VPN-programvaran som för närvarande är känd som "CyberGhost VPN" ("CyberGhost VPN") och som är tillgänglig via företagets webbplats: cyberghostvpn.com/sv_SE/ ("Webbplatsen")

Den här policyn gäller alla tjänster som vi erbjuder via hela vårt utbud av appar och gäller även webbplatsen och din användning av CyberGhost VPN ("Tjänster"). Denna policy gäller inte för någon webbplats, produkt eller tjänst från något tredjepartsföretag, även om webbplatsen länkar till (eller från) vår webbplats. Läs alltid igenom integritetspolicyn för tredjepartsföretag innan du bestämmer dig för att lämna information. Genom att använda vår webbplats eller våra tjänster godkänner du den praxis som beskrivs i denna policy. Om du inte godkänner denna policy bör du inte besöka eller använda vår webbplats eller våra tjänster. Fortsatt användning av vår webbplats eller våra tjänster innebär att du accepterar denna policy.

Vilka uppgifter samlar vi in?

Information relaterad till ditt konto ("Personuppgifter"):

När du registrerar dig på vår webbplats kommer du att bli ombedd att ange namn, adress, e-postadress, användarnamn och betalningsinformation som du frivilligt lämnar till oss när du beställer eller prenumererar på våra tjänster, samt när du fyller i något av kontaktformulären på webbplatsen. Denna information samlas in för korrekt administration av ditt konto och/eller prenumeration och för att erbjuda dig kundsupport och, i den utsträckning du så önskar, för att förse dig med vårt nyhetsbrev och enstaka kampanjerbjudanden. Som en del av våra åtgärder för att upptäcka bedrägerier kommer vi dessutom att samla in uppgifter om i) information om användning av webbplatsen, t.ex. IP-adress (fångad och lagrad i anonymiserat format), ungefärlig plats (endast land), ii) transaktionsinformation, köpta varor, betalt pris, faktureringsmetod, partiell kreditkortsinformation, begäran om återbetalning och annullerade beställningar. Ovanstående personuppgifter är inte vid någon tidpunkt förknippade med någon form av aktivitet som användaren utfört i CyberGhosts VPN-tunnel, som INTE registreras, loggas eller lagras överhuvudtaget.

Anonym Information ("Icke-personliga Uppgifter"):

Dessutom samlar vi in och/eller tar emot och lagrar viss icke-personlig information ("Icke-personliga Uppgifter") när du interagerar med oss. Detta informationsutbyte sker mellan din webbläsare och våra dotterbolag eller vår server sker automatiskt när du går in på våra sidor. Genom sådant utbyte får vi icke-personliga uppgifter, inklusive, men inte begränsat till, uppgifter om webbläsaren du använder, mobil/datorenhet, allmänna egenskaper och metadata, OS-version, önskat språk, datum och tid för ditt besök, batteriladdning, skärmupplösning, Google Advertising ID, Gyro-sensordata, skärmstorlek, anslutningsmöjligheter (WLAN), mobiltjänsteleverantör, den hänvisande webbplatsen och dina preferenser på våra webbplatser under ditt besök.Vi samlar in sådan statistisk information om användning som aggregerad data från både webbplatsen och tjänsten för att upprätthålla en bättre kundupplevelse och en hög kvalitetsnivå för tjänsten.

När det gäller CyberGhost VPN är icke-personliga uppgifter inte förknippade med eller kopplade till din personliga information. Icke-personliga uppgifter tillåter således inte identifiering av enskilda personer. Dessutom omfattar icke-personliga uppgifter inte heller någon information om den aktivitet som användaren utför i CyberGhost VPN-tunneln, t.ex. webbläsarhistorik, webbinnehåll som nås, destinationer för VPN-trafik, DNS-frågor och IP-adresser. Vi använder denna information för intern övervakning, analys och förbättring av våra tjänster på det sätt som beskrivs i denna policy. Dessutom kan du efter eget gottfinnande godkänna VPN-anslutningsdiagnostik som gör det möjligt för användaren att skicka appdata till kundsupportteamet, i likhet med en funktion för att rapportera fel. En anslutningslogg kan också skickas tillsammans med ett ärende som ställs till vår kundtjänst, så att vårt team kan felsöka eventuella fel som kan dyka upp och leda till en dålig upplevelse för användaren.

Hur samlar vi in personuppgifter?

Vår webbplats innehåller ett registreringsformulär (t.ex. under betalningsprocessen eller under kundsupport och granskning) som kommer att be användarna efter eget gottfinnande att förse oss med viss information såsom deras e-postadress enligt ovan. Vi använder denna information för att skapa ett konto, tillhandahålla tjänsten, skicka nyheter och uppdateringar och reklammaterial om våra produkter eller från några av våra partners. Vi delar inte denna information med tredje part, förutom enligt vad som beskrivs nedan och annat än med personer/eller medarbetare som arbetar med tjänsten eller webbplatsen. Vi kan också använda tekniker som cookies, beacons, taggar och skript. Se vår cookiepolicy för ytterligare information om detta.

Användare kan välja bort oönskade e-postmeddelanden genom att använda alternativet för avregistrering i e-postmeddelandena eller genom att kontakta oss direkt på support@cyberghost.ro.

För att upprätthålla en högkvalitativ nivå på vår tjänst och en utmärkt kundsupport använder CyberGhost vissa tredje parter för att samla in och bearbeta följande aggregerade data:

Hur samlar vi in icke-personliga uppgifter?

Vi samlar automatiskt in anonym Icke-personlig information genom olika tekniker som beskrivs nedan.

A. Webbplats:

Vår webbplats kan använda tredje part som Google Analytics och tredjepartsanalyser, t.ex. Appsflyer, för att bättre förstå hur du använder webbplatsen och hur vi kan förbättra din upplevelse. Genom dessa verktyg kan vi se trender för användningen av vår webbplats såsom totalt antal unika användare, populära webbsidor eller artiklar efter antal totala visningar osv. Dessa tredje parter använder pixlar eller cookies för att mäta saker som den genomsnittliga tiden som användarna tillbringar på webbplatsen eller besökta sidor så att vi kan lära oss hur vi kan förbättra webbplatsen för dig. Mer information om detta finns i vår cookiepolicy https://www.cyberghostvpn.com/sv_SE/cookiepolicy.

Om du vill veta mer om hur Google använder data från vår användning av Google Analytics Cookie rekommenderar vi att du läser Googles policyer på följande adress:
https://policies.google.com/technologies/partner-sites. Vi uppmuntrar dig också att läsa igenom Google Analytics för närvarande tillgängliga opt-outs för webbverktyget på följande adress: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Dessutom använder vi tredjepartsoptimeringsföretag, såsom VWO som på liknande sätt använder cookies för att tillhandahålla sådana tjänster. Slutligen, som anges ovan för att ge dig online chattsupport, använder vi Zendesk. Zendesk samlar in både personlig och anonym information. Den samlar in anonym information genom att placera cookies i din webbläsare.

Se vår Cookiepolicy för ytterligare information.

B. Service

Tjänstens prestanda mäts genom en rad händelser som skickas anonymt till tjänster från tredje part som bygger upp aggregerade data baserat på vissa trender. Några få exempel på händelser nämns indikativt nedan:

Anslutningsförsök: Vi samlar in den här informationen för att få reda på hur många användningsförfrågningar som riktas till vår tjänst under ett visst tim-/dag-/vecko-/månadsintervall, ursprungslandet (men inte din IP-adress), din CyberGhost VPN-version osv. Med hjälp av denna mätning kan vi anpassa vår infrastruktur till efterfrågan.

Anslutning lyckad: Vi samlar in den här informationen för att veta hur många användare per hel timme/dag/vecka/månad som framgångsrikt upprättat VPN-anslutningar till vår tjänst. Denna information, som korreleras med ovanstående händelseresultat, hjälper våra tekniker att avgöra om det finns några nätverksproblem som kan hindra användare från att starta tjänsten, att identifiera topptimmarsintervall för vår tjänst så att vi kan skala infrastrukturen för att möta förfrågningarna, osv.

Beställning av vår Tjänst

För att beställa vår tjänst måste du välja vilket alternativ som passar dig bäst på vår prissättning page när du klickar på beställning nu kommer du att bli ombedd att registrera dig för att skapa en säker konto genom att sätta ditt e-postkonto. Därefter kommer du att bli ombedd att välja ditt betalningssätt mellan kreditkort, paypal och bitcoin. Den specifika information som samlas in varierar beroende på vilken betalningsmetod du väljer. För att minimera mängden personuppgifter du skickar till oss rekommenderar vi att du använder bitcoin-betalningar när du prenumererar på vår Tjänst.

Observera att CyberGhost självt inte behandlar några beställningar eller betalningar. Vi samarbetar uteslutande med betalningsbehandlare som Cleverbridge (cleverbridge AG, 2-4 Brabanter Str., 50674 Köln, Tyskland) och/eller Stripe och/eller Paypal. Du kan hitta information om betaltjänstleverantörernas integritetspolicy och praxis på https://grow.cleverbridge.com/privacy-policy and https://stripe.com/privacy.

När du har valt ditt betalningssätt och klickat på "fortsätt till betalning" (eller liknande ordalydelse) kommer du att hänvisas till vår tredjepartsdomän för betalningstjänster. Även om denna sida kan ha samma utseende och känsla som webbplatsen bör du se till att du är medveten om att du nu befinner dig på vår tredjeparts betalningsbehandlares webbplats för att kunna slutföra din transaktion. Namn, adress, kortnummer, utgångsdatum och e-postadress kommer att samlas in av den tillämpliga tredjepartsbetalningsbehandlaren för att behandla din begäran. Ditt namn och din e-postadress kommer att delas tillbaka med oss för att vi ska kunna ge dig din prenumeration på CyberGhost VPN.

Vi har ingen tillgång till kreditkortsinformationen som du lämnat till vår betalningsbehandlare. Vi kopplar inte din personliga information till någon form av onlineaktivitet som görs av dig i CyberGhost VPN-tunneln, såsom: webbhistorik, trafikdestination, datainnehåll, IP-adresser eller DNS-frågor. Betalningsbehandlarens integritetspolicy styr insamlingen och användningen av den information som samlas in under utcheckningsprocessen, som vi rekommenderar att du läser innan du gör en beställning eller tillhandahåller någon information.

Varför samlar vi in dina personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter i syfte att:

  • Tjänsteförbättring och personalisering av användarupplevelsen på CyberGhost VPN
  • Korrekt administration av vår webbplats och verksamhet
  • Utförande av avtalet mellan dig och oss och/eller vidta åtgärder, på din begäran, för att ingå ett sådant avtal
  • Vetenskaplig forskning, upptäckt/förebyggande av bedrägerier och förbättring av Tjänsten
  • För att meddela dig om våra nya tjänster eller ändringar av våra gällande Tjänster
  • För att skicka teknisk eller servicerelaterad kommunikation till dig
  • För att upprätthålla användarvillkoren
  • Kundanalys

Dela dina personuppgifter

Vi delar inte, säljer, hyr ut eller byter ut dina personuppgifter till tredje part på annat sätt än vad som anges i denna integritetspolicy. I syfte att tillåta anställda med gränsöverskridande ansvar att arbeta kan vi komma att överföra dina personuppgifter till en medlem av vår företagsgrupp (detta innebär våra dotterbolag, vårt yttersta holdingbolag, KAPE TECHNOLOGIES PLC, och alla dess dotterbolag, i den mån de är belägna inom EU eller en annan jurisdiktion som erbjuder likvärdiga dataskyddsnormer), vilket alltid garanterar samma skyddsnormer och endast i den mån det rimligen är nödvändigt för de syften som anges i denna policy.

Dessutom kan vi dela vissa personuppgifter med betrodda leverantörer för att utföra en transaktion som du har begärt (t.ex. dela information om kortbetalning med vår kreditkortsbehandlare för att erhålla betalning av avgifter och för att aktivera din prenumeration på Tjänsten). Du kan hitta information om betaltjänstleverantörernas integritetspolicy och praxis på https://grow.cleverbridge.com/privacy-policy , Braintree Privacy Statement | Braintree Payments (https://www.braintreepayments.com/ro/legal/braintree-privacy- policy), Privacy Policy (https://paddle.com/privacy/), https://bitpay.com/about/privacy/, https://pay.amazon.com/help/201751600(for in app purchases) och https://stripe.com/privacy.

För att hjälpa dig om du har frågor när du använder vår webbplats eller om din beställning för att ge omfattande kundsupport erbjuder vi möjligheten till onlinechatt. För att kunna använda en sådan onlinechatt kommer du att bli ombedd att lämna personuppgifter som namn och e-post. Vår onlinechatt erbjuds via Zendesk som kommer att ha tillgång till att samla in och bearbeta sådana personuppgifter enbart i syfte att underlätta kommunikationen med dig och arkivering https://www.zendesk.com/company/privacy-and-data-protection/ . Som en del av vår policy för kundtillfredsställelse kan vi dessutom be dig att svara på vissa frågor om vår webbplats och ditt beslut att köpa våra produkter, en sådan undersökning genomförs av VWO och/eller Iterable. Om du efter eget gottfinnande väljer att svara på sådana frågor och dessutom väljer att ange din e-postadress, kommer sådan information att behandlas och samlas in av VWO och Iterable. Dessa tredje parter är förbjudna att använda dina personuppgifter för andra ändamål än de som anges i deras integritetspolicy. VWO:s integritetspolicy finns på följande adress:
https://vwo.com/privacy-policy/, Iterable https://iterable.com/trust/privacy-policy/

Vi kan dessutom samla in och eventuellt dela dina personuppgifter för att upprätthålla användarvillkoren. Detta kan göras för att förhindra brott eller överträdelser av våra användarvillkor eller för att hjälpa till att lösa en överträdelse som har begåtts.

Vi förbehåller oss också rätten att avslöja dina personuppgifter i enlighet med lagens krav och när vi anser att avslöjandet är nödvändigt för att skydda våra rättigheter och/eller följa ett rättsligt förfarande, domstolsbeslut eller en rättslig process som har gjorts på vår webbplats.

Slutligen kan vi dela Icke-personliga uppgifter i samband med användningen av vår webbplats och tjänsterna med tredjepartsleverantörer i syfte att optimera vår webbplats och våra tjänster samt kundanalyser och bedrägeribekämpning (t.ex. VWO, Appsflyer, Google osv.). Dessa tredje parter kommer att använda Icke-personliga uppgifter och/eller personuppgifter som är relaterade till din användning av vår webbplats för att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och tillhandahålla annan webbplatsaktivitet och internetrelaterade tjänster, allt i enlighet med deras tillämpliga integritetspolicy. Se vår Cookiepolicy för ytterligare information om hur våra tredjepartstjänsteleverantörer använder Icke-personliga uppgifter.

Säkerhet av dina personuppgifter

Vi följer allmänt accepterade industristandarder för att skydda de personuppgifter som lämnas till oss, både under överföringen och när vi har mottagit dem. I mars 2012 klarade CyberGhost framgångsrikt en revision och verifiering som utfördes av QSCert för det implementerade informationssäkerhetshanteringssystemet (ISMS) enligt de internationella industristandarderna ISO27001 och ISO9001. Certifieringen bekräftar den höga kvaliteten på de interna säkerhetsprocesserna och förnyas sedan dess årligen. Ingen metod för överföring via Internet eller elektronisk lagring är dock 100 % säker. Även om vi strävar efter att använda kommersiellt acceptabla metoder för att skydda dina personuppgifter kan vi därför inte garantera att de är absolut säkra. Om du har anledning att tro att din interaktion med webbplatsen inte längre är säker (till exempel om du anser att säkerheten för ditt konto har äventyrats), vänligen kontakta oss omedelbart.

Under utvecklingen av tjänsten och valet av tjänsteleverantörer har CyberGhost uppmärksammat att tillhandahålla en hög grad av säkerhet:

Alla databehandlingscenter som CyberGhost samarbetar med genomgår en efterlevnadsprocess. CyberGhost har generellt rotåtkomst till alla sina servrar och administrerar dem själv.

Om du anser att din integritet inte har behandlats i enlighet med vår policy, eller om någon person har försökt att missbruka vår tjänst eller agerat på ett olämpligt sätt, vänligen kontakta oss direkt på support@cyberghost.ro. Vidare, i händelse av ett dataintrång där vi upptäcker att dina personuppgifter är i riskzonen kommer vi att meddela dig omedelbart via ditt konto eller webbplatsen eller, om det är tekniskt möjligt, genom att skicka ett e-postmeddelande till dig.

Dina rättigheter och kontroll::

Dina huvudsakliga rättigheter enligt dataskyddslagen när det gäller dina personuppgifter är följande:

  • rätten till åtkomst och information som tillhandahålls dig via ditt konto;
  • rätten till rättelse;
  • rätten till radering;
  • rätten att begränsa behandlingen;
  • rätten att invända mot behandling;
  • rätten till dataportabilitet;
  • rätten att klaga till en tillsynsmyndighet; och
  • rätten att återkalla samtycke.

För att underlätta utövandet av dessa rättigheter har vi utarbetat en särskild blankett som du kan fylla i när du gör din begäran, för att påskynda vår svarstid.

Vi ger dig möjlighet att utöva vissa val och kontroller i samband med vår behandling av dina personuppgifter. Beroende på din relation med oss kan dessa val och kontroller innefatta tillgång till de personuppgifter som samlats in om dig och som vi innehar; korrigera, uppdatera eller radera den information som är kopplad till dig som vi har; och i händelse av att du vill välja bort datainsamlingen eller om du inte kan utöva dina rättigheter via ditt konto, vänligen kontakta oss på:  support@cyberghost.ro. Om du gör en sådan begäran ska du notera att vi kan behöva viss information från dig för att verifiera din identitet och hitta dina uppgifter och att processen för att hitta och radera uppgifterna kan ta rimlig tid och ansträngning. Datasekretess och relaterade lagar i din jurisdiktion kan ge dig olika eller ytterligare rättigheter i samband med de uppgifter som vi samlar in från dig, vilket också kan gälla.

Tjänstprestandadata och sammanfattande statistik över CyberGhost VPN-anslutningar

Genom vår strikta loggfri-policy ser vi till att vi INTE spårar användartrafik som utförs i CyberGhost VPN-tunneln, såsom: webbläsarhistorik, trafikdestination, sökpreferenser, datainnehåll, IP-adresser eller DNS-frågor. Därför:

  • Vi vet INTE vid någon tidpunkt vilken användare som någonsin besökt en viss webbplats eller tjänst
  • Vi vet INTE vilken användare som var ansluten till vår CyberGhost VPN-tjänst vid en viss tidpunkt eller vilken CyberGhost VPN-server-IP de använde
  • Vi känner INTE till uppsättningen av de ursprungliga IP-adresserna till en användares dator

CyberGhost är 100 % engagerat i no-logs-policyn och vi lagrar inte loggar. Loggar kan lätt koppla åtgärder tillbaka till dig, och CyberGhost kan därför inte vid någon tidpunkt släppa sådana loggar, eftersom vi inte samlar in några loggar.

Barns Integritet

Du försäkrar och garanterar att du är minst 16 år gammal och har laglig behörighet att använda vår tjänst. Om du är under 18 ska du läsa avtalet tillsammans med dina föräldrar eller vårdnadshavare. Vi använder inte Tjänsten för att medvetet begära uppgifter från eller marknadsföra till barn under sexton år (16). Vi begär att sådana personer inte lämnar personuppgifter via våra tjänster. Om du får kännedom om eller har anledning att tro att ett barn under 13 år har delat information med oss, vänligen kontakta oss på följande adress: support@cyberghost.ro ;och vi vidtar rimliga åtgärder för att se till att sådan information raderas från våra filer.

Hur hanterar vår webbplats Do Not Track signaler?

Vi respekterar Do Not Track-signaler och Do Not Track, placerar cookies eller använder reklam när en Do Not Track-mekanism (DNT) finns i webbläsaren.

Tillåter vår webbplats beteendemässig spårning från tredje part?

Det är också viktigt att notera att vi tillåter beteendespårning från tredje part

Datalagring

Vi kan korrigera, komplettera eller ta bort ofullständig eller felaktig information när som helst och efter eget gottfinnande enligt ovan. Observera att om du inte instruerar oss på annat sätt behåller vi den information vi samlar in så länge som det behövs för att tillhandahålla tjänsten och för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter, lösa tvister och upprätthålla våra avtal.

Policyuppdateringar

Om vi beslutar att göra ändringar i vår integritetspolicy, efter eget gottfinnande, kommer sådana ändringar och uppdateringar att träda i kraft omedelbart när den reviderade integritetspolicyn visas. Vi uppmuntrar dig därför att regelbundet kontrollera denna integritetspolicy för uppdateringar, så att du är fullt informerad om hur dina uppgifter samlas in och används av företaget och dina rättigheter i samband med detta. Det senaste revisionsdatumet kommer att återspeglas i rubriken "Senast ändrad". Din fortsatta användning av tjänsterna efter visningen av sådana ändringar utgör din bekräftelse och ditt samtycke till sådana ändringar av integritetspolicyn och ditt samtycke till att vara bunden av villkoren i den ändrade policyn.

Om vi gör väsentliga ändringar i denna integritetspolicy kommer vi att meddela dig via kontot eller webbplatsen och göra vårt bästa för att meddela dig via e-post eller genom ett meddelande på vår hemsida innan ändringen träder i kraft.

Våra detaljer

Dessa tjänster ägs och drivs av CyberGhost S.R.L.

Vi är registrerade i Rumänien under registreringsnummer J40/1278/2011, och vårt säte är på 68 Polona Str., 1:a distriktet, Bukarest.

Du kan kontakta oss:

Dataskyddsombud

Vårt dataskyddsombuds kontaktuppgifter är: [Venetia Argyropoulou - venetia.argyropoulou@cyberghost.ro

Senast uppdaterad: 21 Sep, 2021